Laag libido: Neem maar een bubbelbad??

laag libido

Als vrouwen klagen over een laag libido dan krijgen ze regelmatig het advies om maar eens lekker uitgebreid in bad te gaan zitten of een wijntje te nemen. Of dat je je er maar gewoon toe moet zetten en dat de zin in seks dan vanzelf wel komt. Helaas is dit voor veel vrouwen geen oplossing voor hun gebrek aan seksueel verlangen.

Ja, uiteraard is het voor veel vrouwen belangrijk dat ze eerst ontspannen zijn en verleid worden, voordat ze zin krijgen in seks. Natuurlijk. Echter, het feit is dat als bepaalde biochemische functies in het lichaam niet optimaal werken, dan kan je er zoveel romantiek tegenaan gooien als je wilt, maar dan wordt het heel lastig om seksuele opwinding te voelen.

Voeding en leefstijl

Als vrouwen naar de huisarts gaan om te praten over hun gebrek aan libido, dan wordt er vaak niet aan voeding en leefstijl gedacht. Dat komt omdat huisartsen tijdens hun gehele studie maar een paar uur les krijgen over voeding. Gelukkig zien we wel dat huisartsen steeds meer het belang van gezonde voeding en leefstijl gaan inzien. Maar huisartsen hebben over het algemeen geen tijd om met jou te gaan bekijken welke voeding, suppletie of leefstijlveranderingen voor jouw lichaam het meest geschikt is. Het consult duurt immers maar zo’n 10 minuten.

Vrouwen worden vanuit de huisarts vaak doorgestuurd naar een seksuoloog of naar een psychiater. Dit kan natuurlijk een prima idee zijn als de klachten psychisch van aard zijn. Echter, regelmatig blijken klachten fysiek van aard te zijn. Als je dan bijvoorbeeld antidepressiva krijgt voorgeschreven, dan kan dat je situatie ook nog eens verergeren. Denk hierbij aan de bijwerkingen van bepaalde medicijnen. De bijwerkingen van antidepressiva kunnen o.a. een laag libido zijn!

Oorzaken laag libido

Ik ben er een voorstander van om te onderzoeken wat de oorzaak van je gebrek aan libido is. Heb je depressieve gevoelens? Laten we dan eerst eens kijken sinds wanneer je die depressieve gevoelens hebt en wat daar aan vooraf gegaan is. Hoe is je darmwerking? Hoe is het gesteld met je neurotransmitters zoals serotonine en dopamine? Zijn je hormonen uit balans? Hoe slaap je eigenlijk? Hoe is het met je conditie gesteld? Heb je blokkerende gedachten die ook niet echt lekker voor je werken? Zo maar even wat voorbeelden, maar allemaal factoren die er voor kunnen zorgen dat jij geen zin hebt in seks. Vergeet niet: seksuele gezondheid betekent algemene gezondheid en andersom!

Kan jouw libido wel een boost gebruiken? Neem dan nu contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. Gebruik hiervoor deze link.

Houd van jezelf. Het is het begin van alles.

Vraag hier mijn gratis e-book aan met 7 tips voor je libido waar je gelijk zelf mee aan de slag kunt gaan.